Диано Здравковиќ

Posted Posted in Shows

Диано Здравковиќ (64), графичкии дизајнер во пензија, кој нема намера и професијата да је однесе во мирни пензионерски води. Живее помеѓу две музички верувања. Едното е дека Џ. Хендрикс е Колтрејн на гитарата а другото е дека Џ.Колтрејн е Хендрикс на саксофонот. Инаку, помеѓу овие две доктрини води нормален-креативен живот.

Jazzysad sa šlagom

Posted Posted in Shows

Jazzysad is a DJ and producer from the city of Subotica, Serbia. One of the pioneers of electro swing, nu jazz and electro tango sounds in the Balkans. He creates under the influence of soul, jazz, boogie, hip hop, trip hop, brazilian, broken beat. Lately, he is focused on performing with the band Jazzysad Combo […]

A SUNDAY KIND OF LOVE со Зоран Митровиќ

Posted Posted in Shows

Емисијата е посветена на големите вокали во историјата на блуз, џез и соул музиката. Секоја нивна песна е приказна која го запира времето за да се судрат безброј стари и нови емоции. A SUNDAY KIND OF LOVE е во идеалниот термин на спокојно неделно претпладне.