Shows

JAZZMAN со Емил Парнаџиски

За Емил Парнаџиски ака Jazzman може да се рече дека е тешка категорија по своето искуство со музиката, што го стекнал уште од тинејџерските денови слушајќи блуз, соул, фанк. Родителите му го купуваат првиот грамофон Tosca 10 на негови 12 години и од тогаш му влегува чивијата за купување плочи. На свои некаде 20 години почнува да го осознава светот на џез музиката и тогаш станува страствен колекционер на истата. Со своите неколку емисии неделно во терминот од 20-22h, пуштајќи џез проткаен со соул, фанк, афро и латино ритмови, ќе проба да ви ги надразни вашите сетила. Музиката е неговиот живот, што би кажале за него. Mixcloud профил: https://www.mixcloud.com/parnadziski/