Shows

Jazzysad sa šlagom

Jazzysad е диџеј и продуцент од градот Суботица, Србија. Еден од пионерите на електро-свинг, ну џез и електро танго звуци на Балканот. Тој создава под влијание на душа, џез, буги, хип хоп, трип хоп, бразилски, скршен ритам. Во последно време, тој е фокусиран на настап со бендот Jazzysad Combo и промовирање на балкански џез изданија. Уметникот зад сцената е професионално и инженер за звук и моден дизајнер. Неговите надлежности се она што го натера да стане водечки менаџер на сцената „Midnight Jazzdance“ на реномираниот џез-фестивал Нисвил. Во 2008 година, тој потпиша со Леви Штраус и Ко како официјален соработник за музика во Србија. Како продуцент на радио-шоуто „Jazzysad“ на регионалното радио Касета, тој комбинира џез фанк, модален, латино и кисела џез музика од својата колекција. Секоја недела на радиото „Jammonite “, Jazzysad на слушателите ширум светот им презентира најразлични балкански џез-изданија. Од 2017 година, Jazzysad е домаќин на Меѓународната прослава на Денот на џезот во Србија. Чест гостин на европските клубови кои негуваат култура на винил. Jazzysad настапи со различни музичари - Shuya Okino, Rainer Trueby, Joey Negro, Perry Louis, DJ DJ Maestro, Valique, Faze Action, Jazzcat, The Jazz Pit. Вклучувајќи ги Паров Stелар, Марио Бионди, Никола Конте како гостин-диџеј. На регионалната музичка сцена, тој соработува со Марко Луис, квартетот Милан Петровиќ и НаисБлу.

https://www.facebook.com/jazzysad

https://soundcloud.com/masterflow-jazzysad

https://www.mixcloud.com/Jazzysad/