Shows

A song for every moon со Andrea & Simona Ivanovska

Оваа емисија е направена од две сестри растени со џез музиката од 50тите до 2000та година. Но секоја генерација си носи нова и единствена перспектива на тоа што е добра музика без да ги запостави своите основи. „Песна за секоја месечина“ е посветена на нео соул музиката која ги влече своите корени во 80тите и активно се развива и менува се до денес. Модерниот соул има елементи од фанк, поп, рок, хип хоп, електронска музика и секако џез музика. Андреа и Симона сакаат да ве доближат до оваа новата музичка сцена која може да ги задоволи потребите на класичните љубители на соул но и на новата генерација.