Uncategorized

СОНИ РОЛИНС ИНТЕРВЈУ: „ЈА САКАМ МУЗИКА СЕ РАЗБИРА, НО НЕ ЈА СЛУШАМ ПОВЕЌЕ… ДОСТА ФРУСТРИРАЧКИ Е ДА СЛУШАМ МУЗИКА КОГА НЕ МОЖАМ ДА ПРАКТИЦИРАМ ”

Пензионирањето никогаш немало прецизна старосна граница во креативните индустрии. Практиканти, секако музичари кои импровизираат, честопати одат многу далеку, отколку на другите полиња, од повеќе причини, од уметнички интегритет до финансиска потреба; или во Sonny Rollinsво случајот, огромна посветеност на нивното животно дело. Тој сè уште свиреше како прониклив октогенар, а неговиот сребрен ореол му дава посебен воздух на нигерискиот литературен гигант Воле Соинка, кој го нарече американскиот „Лав со скапоцен камен“ како поетски портрет на попрозаичната слика 'последниот човек на Бибапот'.

Повлекувањето на Ролинс од јавните сцени пред осум години не можеше да остане незабележано, со оглед на неговиот иконски статус и фактот дека новите генерации слушатели и музичари имаа намера да се доближат до суштинската историја олицетворена од овој врсник на MilesMonk and Traneрешително збогатена „културата на рогови“. Сега има 90 години, Ролинс повеќе не настапува. Колосот на саксофон молчи. Сепак, тој има уште многу да каже.

Порано бев прилично разочаран од животот ... ми требаше некое време навистина да се справам со него. Не беше лесно но, на крајот го прифатив. Всушност, јас ќе се радувам на фактот дека имав кариера и бев во можност да работам со музика цел живот “.

Линк за веста:

https://www.jazzwise.com/features/article/sonny-rollins-interview-i-love-music-of-course-but-i-don-t-listen-any-more-it-s-too-frustrating-to-listen-to-music-when-i-can-t-participate

119 thoughts on “SONNY ROLLINS INTERVIEW: “I LOVE MUSIC OF COURSE, BUT I DON’T LISTEN ANY MORE… IT’S TOO FRUSTRATING TO LISTEN TO MUSIC WHEN I CAN’T PARTICIPATE”

 1. Пингување: madridnet
 2. Пингување: meritking
 3. Пингување: meritroyalbet
 4. Пингување: eurocasino
 5. Пингување: meritroyalbet
 6. Пингување: cialis pills 5mg
 7. Пингување: meritking
 8. Пингување: eurocasino
 9. Пингување: child porn
 10. Пингување: child porn
 11. Пингување: mazhor4sezon
 12. Пингување: filmfilmfilmes
 13. Пингување: gRh9UPV
 14. Пингување: 9-05-2022
 15. Пингување: kinoteatrzarya.ru
 16. Пингување: TopGun2022
 17. Пингување: Xvideos
 18. Пингување: XVIDEOSCOM Videos
 19. Пингување: ivanesva
 20. Пингување: Netflix
 21. Пингување: Krylya-nad-Berlinom
 22. Пингување: FILM
 23. Пингување: designchita.ru
 24. Пингување: YA-krasneyu
 25. Пингување: design-human.ru
 26. Пингување: designmsu.ru
 27. Пингување: vkl-design.ru
 28. Пингување: Intimsiti-v-obhod-blokirovok
 29. Пингување: projectio
 30. Пингување: moskva psiholog online
 31. Пингување: psy online
 32. Пингување: uels ukrain
 33. Пингување: SHKALA TONOV
 34. Пингување: Øêàëà òîíîâ
 35. Пингување: russianmanagement.com
 36. Пингување: 3Hk12Bl
 37. Пингување: 3NOZC44
 38. Пингување: 01211
 39. Пингување: tor-lyubov-i-grom
 40. Пингување: film-tor-2022
 41. Пингување: hd-tor-2022
 42. Пингување: hdorg2.ru
 43. Пингување: Psikholog
 44. Пингување: netstate.ru
 45. Пингување: Link
 46. Пингување: tor-lyubov-i-grom.ru
 47. Пингување: psy
 48. Пингување: chelovek soznaniye mozg
 49. Пингување: bit.ly
 50. Пингување: cleantalkorg2.ru
 51. Пингување: War in Ukraine
 52. Пингување: Ukraine
 53. Пингување: Ukraine news – live
 54. Пингување: The Latest Ukraine News
 55. Пингување: site
 56. Пингување: stats
 57. Пингување: Ukraine-war
 58. Пингување: movies
 59. Пингување: gidonline
 60. Пингување: web
 61. Пингување: film.8filmov.ru
 62. Пингување: video
 63. Пингување: liusia-8-seriiaonlain
 64. Пингување: filmgoda.ru
 65. Пингување: rodnoe-kino-ru
 66. Пингување: stat.netstate.ru
 67. Пингување: Dom drakona
 68. Пингување: JGXldbkj
 69. Пингување: aOuSjapt
 70. Пингување: ìûøëåíèå
 71. Пингување: psikholog moskva
 72. Пингување: Usik Dzhoshua 2 2022
 73. Пингување: Dim Drakona 2022
 74. Пингување: TwnE4zl6
 75. Пингување: psy 3CtwvjS
 76. Пингување: lalochesia
 77. Пингување: film onlinee
 78. Пингување: programma peredach na segodnya
 79. Пингување: psycholog-v-moskve.ru
 80. Пингување: psycholog-moskva.ru
 81. Пингување: 3qAIwwN
 82. Пингување: video-2
 83. Пингување: sezons.store
 84. Пингување: socionika-eniostyle.ru
 85. Пингување: psy-news.ru
 86. Пингување: 000-1
 87. Пингување: 3SoTS32
 88. Пингување: 3DGofO7
 89. Пингување: wwwi.odnoklassniki-film.ru
 90. Пингување: rftrip.ru
 91. Пингување: kin0shki.ru
 92. Пингување: 3o9cpydyue4s8.ru
 93. Пингување: mb588.ru
 94. Пингување: newsukraine.ru
 95. Пингување: edu-design.ru
 96. Пингување: tftl.ru
 97. Пингување: brutv
 98. Пингување: site 2023
 99. Пингување: sitestats01
 100. Пингување: 1c789.ru
 101. Пингување: cttdu.ru
 102. Пингување: 1703
 103. Пингување: hdserial2023.ru
 104. Пингување: serialhd2023.ru
 105. Пингување: matchonline2022.ru
 106. Пингување: bit.ly/3OEzOZR
 107. Пингување: bit.ly/3gGFqGq
 108. Пингување: bit.ly/3ARFdXA
 109. Пингување: bit.ly/3ig2UT5
 110. Пингување: bit.ly/3GQNK0J
 111. Пингување: bep5w0Df
 112. Пингување: www
 113. Пингување: icf
 114. Пингување: 24hours-news
 115. Пингување: rusnewsweek
 116. Пингување: uluro-ado

Comments are closed.