News

Многу познати музичари не напуштија во пандемиската 2020 година

Во пандемиските настани годинава: 2020, во опасност се доведени темелните вредности на човечката цивилизација. Многу познати музичари не напуштија. Со нивната музичка виртуозност тие засекогаш ќе останат меѓу нас. Little Richard, Tony Allen, McCoy Tyner, Betty Wright, Hamilton Bohannon,...

Tony Allen
McCoy Tyner
Mory Kante
Little Richard
Harold Mabern
Lucky Peterson
Florian Schneider
Lee Konitz
Hamilton Bohannon
Betty Wright